Visual

Ontwerp nieuw gebouw Praktijkcollege Het Metrum

Het gebouw van Praktijkcollege Het Metrum wordt gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid. De plannen daarvoor zijn al een tijd geleden goedgekeurd en de leerlingen krijgen inmiddels les in een tijdelijk gebouw aan de Vijf Meilaan. Helaas heeft het project vertraging opgelopen, onder andere door ontstane schaarste van producten voor de bouw. Hoe groot die vertraging precies wordt is niet helemaal duidelijk. In afwachting laten we jullie graag een impressie zien van hoe het vernieuwde gebouw eruit zal komen te zien.

Praktijkgericht

Het Metrum heet niet voor niets een praktijkcollege. Belangrijk onderdeel van het nieuwe pand zijn de praktijklokalen. Die worden opnieuw ingericht zodat er voldoende en geschikte plaats is voor arbeidstraining, facilitair, groen, horeca, de kaarsenmakerij en techniek/houtbewerking. Het hele gebouw krijgt een make over zodat buitenzijde, lokalen en centrale ruimtes een modernere uitstraling krijgen.

Duurzaam

Een van de speerpunten van Resonans is verduurzaming. In het project is dan ook opgenomen dat er waar mogelijk duurzame oplossingen worden bedacht en verbeteringen worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij de gymzaal, die niet helemaal opnieuw gebouwd hoeft te worden, maar wel verbeterd. Zo is Het Metrum er weer een hele tijd van verzekerd de leerlingen de omgeving te bieden die ze nodig hebben.