Visual

We zijn (bijna) verhuisd!

Het pand van Praktijkcollege Het Metrum op de Schubertlaan is nu zo goed als leeg en de lokalen op de Vijf Meilaan in Leiden zo goed als gevuld. Wij hebben er veel zin in om daar te beginnen!

Op de Vijf Meilaan zat eerder het vmbo van De Thermiek, dat inmiddels onder de nieuwe naam Vso Leystede huist in een prachtig nieuw gebouw aan de Van Swietenstraat in Leiden.

Op dit moment is helaas nog niet duidelijk wanneer ze met de bouw op de Schubertlaan kunnen starten. Na de zomervakantie hopen wij hier meer duidelijkheid over te hebben.

Praktijkgericht en duurzaam

Praktijkcollege Het Metrum gaat renoveren en uitbreiden, zodat we nog beter op het praktijkonderwijs voor onze leerlingen zijn ingericht. Bij de plannen zijn de suggesties van de gebruikersgroep van Het Metrum meegenomen. In zeer korte tijd dacht deze groep creatief mee over de inrichting en indeling van de school. Ook duurzaamheid is meegenomen bij de vernieuwing van de school. Verduurzaming is immers een van de speerpunten van Resonans.

Trots

Verder zijn we trots te melden dat dit schooljaar 94% van de leerlingen op Praktijkcollege Het Metrum is uitgestroomd op het verwachte uitstroomniveau of hoger. Het is leuk om te zien dat een aantal leerlingen ook creatief aan de slag is gegaan met een kookboek of een eigen webshop.