Visual

Creatief op Het Metrum

Creatief in de bovenbouw
Creativiteit viert hoogtij op Het Metrum. Leerlingen van de bovenbouw maken kunstwerken die zij in het gebouw tentoonstellen. Ze gebruiken daarvoor allerlei knutselmaterialen, zoals hout, verf of papier marché. Zo staat in de hal van Het Metrum een indrukwekkend kunstobject van de leerlingen, dat ‘Witwassen’ heet. Het is een wasmachine, maar dan creatief samengesteld. Verder is ook een wereldbol met poppetjes te bewonderen.

Art of Feelings
Op woensdag 27 maart en woensdag 3 april stonden de deuren open voor iedereen om langs te komen bij de bijzondere expositie Art of Feelings. Zelfs de kleurrijke flyers hebben de leerlingen zelf gemaakt en ze leidden zelf de bezoekers rond terwijl ze uitleg gaven over hun kunstwerken. De expositie was het resultaat van het project Ondernemen met Kunst. Tijdens dit project werkten de leerlingen samen met professionele kunstenaars om kunstwerken te maken van afvalmateriaal.

Creatief in de winkel
In Het Metrum bevindt zich ook een atelier, genaamd ‘De Creatie’ waarin nu ook de kaarsenmakerij is te vinden. Hier kunnen de leerlingen zich voorbereiden op stage en werk, terwijl ze mooie kaarsen maken en verkopen. De vrolijke kaarsen in de vorm van schaapjes, kuikens en in frisse voorjaarskleuren zijn nu haast dagelijks te koop in de winkel (ma-vr 10-14 uur). De leerlingen blijven zo creatief en leerzaam bezig. U bent welkom langs te komen en een kijkje te nemen aan de Schubertlaan 131 in Leiden