Visual

Leerlingen Het Metrum bezoeken de bouw

Hoera, de startvlag kan uit! De renovatie en uitbreiding van het ‘oude’ gebouw van Praktijkcollege Het Metrum zijn begonnen.

Het gebouw aan de Schubertlaan in Leiden wordt gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid. De plannen daarvoor zijn al een tijd geleden goedgekeurd en de leerlingen krijgen nu les in het tijdelijke gebouw aan de Vijf Meilaan. Het project liep vertraging op, onder andere door ontstane schaarste van producten voor de bouw. In augustus 2022 konden de werkzaamheden gelukkig starten.

Duurzaam leren

Leerlingen van Het Metrum bezoeken deze week in groepen de bouw. Ze brengen op veilige afstand een bezoek aan de Schubertlaan. Zo kunnen zij zelf zien dat de renovatie en uitbreiding zijn gestart. Belangrijk onderdeel van het nieuwe pand zijn de praktijklokalen. Die krijgen een nieuwe inrichting, zodat er voldoende en geschikte plaats is voor arbeidstraining, zorg & welzijn, groen, horeca, de kaarsenmakerij en techniek/houtbewerking. Het hele gebouw krijgt een make-over en ze gaan het asbest saneren.

Dubbele winst

De buitenzijde, lokalen en centrale ruimtes krijgen een modernere uitstraling én worden duurzamer in gebruik. Dubbel winst dus daar in Leiden!

Stichting Resonans faciliteert voor haar scholen, waaronder Praktijkcollege Het Metrum, een goede onderwijsomgeving voor leerlingen en medewerkers. Daarbij is duurzaamheid een belangrijk speerpunt.

Hieronder een impressie van de nieuwbouw van Het Metrum.
En daaronder een foto van de ‘gestripte oudbouw’ in augustus 2022: