Visual

Leerlingenvervoer

Sommige kinderen komen zelfstandig naar school, maar niet ieder kind kan dit. Sommige ouders brengen hun kinderen zelf naar school, maar niet iedere ouder is hiertoe in staat.

Vandaar dat er professioneel leerlingenvervoer bestaat. Leerlingenvervoer is een afspraak tussen gemeente, taxibedrijf en ouders. Om te weten of uw kind voor leerlingenvervoer in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met de gemeente waar u woont.

De gemeente waar u woont, besteedt het vervoer van uw kind uit aan een taxibedrijf. Uw gemeente betaalt voor dit vervoer. Via een aanvraagformulier bij de gemeente vraagt u ieder jaar opnieuw het leerlingenvervoer aan.

Klachten

Voor vragen of klachten over het leerlingenvervoer kunt u terecht bij het vervoersbedrijf of bij de ambtenaar van het leerlingenvervoer bij uw gemeente.

Goed om te weten

Als school houden wij in de gaten dat leerlingen op tijd gebracht en gehaald worden. Maar zijn er problemen tijdens de taxirit tussen de leerlingen onderling, dan kunnen wij altijd een rol spelen. Neemt u hiervoor contact op met de leerkracht van uw kind.