Visual

Digitale rondleiding door nieuw gebouw

De renovatie, uitbreiding en verduurzaming van het gebouw aan de Schubertlaan in Leiden zijn in volle gang. In augustus 2022 begonnen de werkzaamheden en in september is de sloophamer in de oudbouw van ons praktijkcollege gegaan. We naderen de afronding, in het nieuwe schooljaar verwelkomen wij de leerlingen graag in het nieuwe gebouw. Eerder zagen we al enkele conceptbeelden van het nieuwe gebouw. Maar nu is er een complete digitale rondleiding!

Praktijkgerichte uitstraling

Praktijkcollege Het Metrum is een speciale school, waar leren door doen centraal staat. Het oude gebouw was een voormalige basisschool. Voor praktijkonderwijs dus geen ideale setting. De bestaande school passen we aan en breiden we uit om ruimte te maken voor eigentijds onderwijs met een praktijkgerichte uitstraling. De buitenzijde, lokalen en centrale ruimtes krijgen een modernere uitstraling én worden duurzamer in gebruik. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van Stichting Resonans, de speciaal onderwijsstichting waartoe Het Metrum behoort.

Bijzondere aula

In de video komt u binnen in de centrale aula. De bijzondere tribunetrap met tussenbordes valt meteen op. Een lift zorgt ervoor dat de trap toegankelijk is voor leerlingen met een rolstoel. Iedereen doet mee bij ons! Naast de trap zijn er genoeg plekken voor leerlingen om lekker te zitten tijdens de pauzes. Rondom de aula vindt u de praktijklokalen. Die krijgen een nieuwe inrichting, zodat er voldoende en geschikte plaats is voor arbeidstraining, zorg & welzijn, groen, horeca, de kaarsenmakerij en techniek/houtbewerking. Dit sluit aan bij ons motto: ‘Leren door doen!’. De theorielokalen komen op de bovenverdieping. De totale omvang van de school is straks 2.156 vierkante meter, waarvan 476 vierkante meter uitbreiding.

Groen

Aan het einde van de rondleiding ziet u de tuin van het nieuwe gebouw. De kas is de ideale omgeving voor leerlingen om alles te leren over planten en tuinieren tijdens het praktijkvak ‘groen’. Over groen gesproken, rondom de school is er ook genoeg van te zien. Het gras op het schoolplein is een leuke plek om een balletje te trappen of om lekker te zitten op een zonnige dag. En de bomen rondom de school zorgen voor beschutting en een prettige sfeer.

Bekijk hieronder de videorondleiding.